Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Melissologia H.B.F. e-αρθρογραφία.

Καλώς ήρθατε στο Melissologia H.B.F. e-αρθρογραφία!!!


Το blog, όπως φαίνεται και από το όνομα του, λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες “Melissologia H.B.F.”. Εδώ "δημοσιεύονται" όλα τα επίσημα άρθρα του φόρουμ, αλλά και κείμενα που έχουν παραχωρηθεί προς δημοσίευση από άλλες πηγές. Το blog Melissologia H.B.F. e-αρθρογραφία είναι δηλαδή μια μορφή ηλεκτρονικού περιοδικού στο internet. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Εξηγούμαι…

Στο φόρουμ Melissologia H.B.F. έχουν συζητηθεί μεταξύ των μελών του πολύ ενδιαφέρον θέματα που προάγουν την γνώση. Τα κείμενα της κάθε συζήτησης αναρτώνται στο φόρουμ στην αντίστοιχη θεματική κατηγορία, όπου είναι ορατά από τα μέλη. Κάποια κείμενα, με την επιμέλεια της συντονιστικής ομάδας του φόρουμ, μετατρέπονται σε άρθρα.

Τα άρθρα μετά την δημοσίευση τους στο φόρουμ μεταφέρονται εδώ… κάτι σαν αναδημοσίευση. Στην πραγματικότητα, κάθε ανάρτηση του Melissologia H.B.F. e-αρθρογραφία είναι και ένα αυτόνομο άρθρο. Η σειρά δημοσίευσης είναι αντίστοιχη με αυτή στο φόρουμ ενώ εάν έχει σταλεί το κείμενο εδώ από άλλη πηγή δημοσιεύεται με την σειρά που λαμβάνεται. Τα άρθρα δεν μπορούν να σχολιάζονται σε αυτό το blog, η δυνατότητα όμως αυτή παρέχεται στο φόρουμ.

Το Melissologia H.B.F. e-αρθρογραφία αποτελεί δηλαδή χώρο δημοσίευσης και κάθε άρθρο που αναρτάτε εδώ καταχωρείτε με ένα μοναδικό “κωδικό” βιβλιογραφικής παραπομπής. Η ειδική αυτή βιβλιογραφική παραπομπή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον κάθε αναγνώστη για να παραπέμψει με την μέθοδο της βιβλιογραφικής αναφοράς κάποιο άλλο άτομο στο συγκεκριμένο άρθρο. Με απλά λόγια τα άρθρα αποκτούν υπόσταση κατάλληλη για χρήση σε βιβλιογραφία. Ο τρόπος αναφοράς άρθρου σε βιβλιογραφία ή της παραπομπής σε αυτό δίνεται στο τέλος του κειμένου του π.χ.

Συγγραφέας. Έτος. Τίτλος άρθρου. Melissologia H.B.F. 2: e-024 http://melissologiahbfe-journal.blogspot.com/YY.html (ΗΗ.ΜΜ.ΕΤΟΣ)

Το link και η ημερομηνία στην παραπάνω βιβλιογραφική παραπομπή είναι από την εδώ τελική ανάρτηση. Ακολουθεί σημείωση αναφοράς για το χώρο που παραχώρησε το άρθρο προς δημοσίευση.

Μετά την δημοσίευση στο Melissologia H.B.F. e-αρθρογραφία, εάν διατηρείται το κείμενο αναρτημένο και στο χώρο από τον οποίο παραχωρήθηκε, αλλάζει και για τον χώρο αυτό ο τρόπος παραπομπής του κειμένουμε με αυτόν που του δόθηκε εδώ ώστε να διατηρείτε η μοναδικότητα του άρθρου.

Εάν θέλετε να δημοσιευθεί κείμενο σας στο Melissologia H.B.F. e-αρθρογραφία μπορείτε να μας στείλετε ένα σχετικό e-mail. Οδηγίες προς τους συγγραφείς μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το Melissologia H.B.F. e-αρθρογραφία έχει ανοικτή πρόσβαση προς όλους και επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων μετά από άδεια (μπορεί να ζητηθεί με e-mail) και με την προϋπόθεση τη σαφή αναφοράς στην πηγή, δηλαδή με συν της άλλης αναγραφή στο νέο χώρο αναδημοσίευσης της ειδικής βιβλιογραφικής παραπομπής στο τέλος του κάθε άρθρου. Για κάθε διευκρίνιση θεμάτων που αφορούν την δημοσίευση μπορείτε να απευθυνθείτε στο Melissologia H.B.F. (melissologia@gmail.com). Για ότι αφορά το περιεχόμενο των άρθρων μπορείτε να απευθυνθείτε στους συγγραφείς. Τα ενυπόγραφα κείμενα που αναρτούνται στο Melissologia H.B.F. e-αρθρογραφία δεν απηχούν κατά ανάγκη τη γνώμη της διαχείρισης του blog.
Το Melissologia H.B.F. και ο ιδιοκτήτης του δεν φέρουν καμία ευθύνη για κείμενα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην αναρτηθούν τέτοια κείμενα. Σε περίπτωση όμως δημοσίευσης τέτοιων κειμένων, αν είστε ο κάτοχος των δικαιωμάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο melissologia@gmail.com ώστε να αποσυρθούν άμεσα. Παρακαλούνται οι αναγνώστες που θα διαπιστώσουν οποιαδήποτε παρατυπία, να επικοινωνήσουν μαζί μας και να αναφέρουν το πρόβλημα.

Ευχαριστούμε όλους τους συγγραφείς για τα κείμενα τους και ευχόμαστε σε όλους εσάς καλή ανάγνωση.

Melissologia H.B.F.